Veluws heidelam

Op de Veluwe vinden we nog grote stukken ongerept heidelandschap. Dat heidelandschap kwam vroeger in grote delen van Nederland voor. De heide was lange tijd geen ‘natuur’. Zij was het domein van de boer. Die hoedde er overdag zijn schapen op. Niet voor de wol, maar voor de mest. ‘s Nachts gingen de schapen in de potstal, waar de mest werd opgevangen. Vermengd met heideplaggen kreeg de boer een heel vruchtbaar makend product dat geschikt was voor de akkerbouw. In 1883 was er in Nederland zo’n 600.000 hectare heide: nu is daar maar 40.000 van over

Het juiste vlees bij het juiste gerecht.

De Veluwse heide is zo’n natuurgebied. Nu is het landschap met een rijke flora, de plek waar de schapen heerlijk kunnen grazen.

Daar groeien naast de heideplant, biggenkruid, grasklokjes, en de grote wolfsklauw. Veel van die ongerepte planten staan op het menu van het Veluws heideschaap. Dit is een kruising van het klassieke Schoonderbeeker heideschaap en het Engelse Suffolk schaap. Dit ras met de karakteristieke zwarte kop, wordt gekenmerkt door een snelle groei in de jeugd en zijn geweldige spieren.

Ongekend smaak palet

Op de heide moeten de schapen overigens wel flinke afstanden afleggen om aan hun maaltijd te komen. Dat komt duidelijk tot uiting in de structuur van het lamsvlees. Dat is mooi stevig, terwijl de smaak ervan uniek kruidig is, een gevolg van het dieet van nauwelijks gras en heel veel stevige planten en kruiden. Het Veluws heidelam zorgt zo voor een ongekend smaak palet dat zich leent voor een scala van bereidingswijzen. Bovendien is dit een soort vlees die met het volste recht het etiket scharrelvlees verdient. En dat is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de fijnproever.

 

Dit vlees is het ultieme stukje scharrelvlees. Puur en schoon zoals het in de natuur bedoeld is.

Lam

Kan ik iets voor u doen?

“Goede levering en zeer goed kwaliteitsvlees. Deze bestelling was zeker voor herhaling vatbaar!”

“Snelle levering en netjes verpakt. Je merkt in alles dat Driessen Hilversum verstand heeft van zijn vak. Ook voor advies altijd perfect geholpen.”

“Mijn gasten tijdens een feestje waren zeer tevreden met de kwaliteit van het vlees en ik natuurlijk ook! Voor een realistische prijs kregen we topkwaliteit.”

Wij staan voor u klaar!

  • Vers thuisbezorgd

   Verser kan niet. Geen tussenproces maar direct in de koelkast.

  • Gratis bezorgd vanaf €130,-

   Stel je favoriete pakket samen. Vanaf €130,- gratis bezorgt, afhalen ook mogelijk.

  • Betaling via Ideal

   Lekker makkelijk, zonder administratieve rompslomp.